PUNCA,TANDA DAN CARA ATASI MASALAH GOUT

Hits: 67

           HENTIKAN PENDERITAAN GOUT!!!!

 

         Penyakit gout adalah satu bentuk arthritis yang terjadi akibat paras asid urik yang tinggi dalam darah. Ia menyebabkan terbentuknya kristal di persekitaran sendi yang menyebabkan kesakitan untuk melakukan aktiviti harian.
             Asid urik dihasilkan oleh tubuh daripada sebatian kimia ‘purine‘. ‘Purine’ ini muncul secara semulajadi di dalam tubuh dan juga terkandung dalam makanan tertentu. Asid urik ini dikumuhkan melalui air kencing.
             Kaedah terbaik untuk kita mengawal atau mencegah gout adalah dengan mengurangkan paras asid uric dalam tubuh iaitu dengan kawalan pemakanan. Pengambilan diet yang betul akan mengurangkan risiko diserang gout sekaligus memberi peluang untuk sendi yang terjejas kembali pulih.

Makanan Yang Perlu Di Elakkan:

  • Daging merah dan organ dalaman seperti hati, lidah, perut dan sebagainya.
  • Makanan laut bercengkerang seperti kerang, udang kara, tiram dan lain-lain.
  • Karbohidrat bertapis (refined) seperti roti putih, pasta, gula dan lain-lain.
  • Makanan diproses seperti hotdog, daging burger, fishball, snek dan lain-lain.
  • Minuman bergula tinggi seperti minuman dalam tin, minuman 3 dalam 1 dan lain-lain.
  • Arak atau alkohol. Sebolehnya berhenti atau hadkan kepada 1 gelas untuk wanita dan 2 gelas untuk lelaki dalam masa 24 jam.

Bagaimana? Mampukah anda untuk tidak mengambil makanan seperti diatas terutama bagi yang pengemar diantara pantang larang diatas? Sebaik-baiknya anda ikutlah selagi mampu. Jika tidak, gout akan datang dan merenggut kesihatan anda.

Justeru, saya ingin mengesyorkan buat anda yang mempunyai gout untuk melaburkan wang dan masa untuk mencuba rawatan alternatif yang selamat, semulajadi dan berkesan!!!!!!!

Jawapan Terbaik Untuk Penyakit Gout Anda Ialah Vivix Shaklee

      Jika anda tanya pada saya. Produk manakah yang paling unggul dalam Shaklee. Jawapannya ialah Vivix Shaklee. Ini juga adalah jawapan tepat kepada penyakit Gout yang anda derita selama ini.
Vivix Shaklee adalah tonik yang dirumuskan secara teliti dan telah pun banyak disiarkan di media massa ini membantu memulihkan kesihatan tubuh hingga ke peringkat sel. Kajian makmal telah menunjukkan ramuan utama dalam Vivix melindungi dan membaikpulih sel-sel DNA.
Dalam satu ujian klinikal yang dijalankan oleh saintis Shaklee, ramuan utama dalam Vivix juga telah melindungi tubuh dari tindakbalas keradangan yang berpunca dari pemakanan yang tidak sihat yang menyebabkan tubuh menjadi semakin tua dari usia sebenar. Di samping itu, melalui ujian klinikal juga telah menunjukkan tindakbalas Vivix yang melambatkan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel-sel badan.
       Pendek kata, vivix bukan sahaja membantu mengatasi masalah gout tetapi berfungsi sebagai tonik anti-penuaan meremajakan kembali sel-sel tubuh.

TESTIMONI BERAKHIRNYA  PENDERITAAN PESAKIT GOUt

 

THE POWER VIVIX

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *